Sunday, 20 May 2018

Kebaikan Performance Drink Untuk Mencegah Dehidrasi

Alhamdulillah,dah masuk Ramadhan hari yang ke 4.


Cuaca panas setiap hari pasti mencabar kesabaran.
Terutama untuk mereka yang bekerja outdoor.

Pastikan tubuh badan mendapat perlindungan supaya kita dapat menjalani ibadat puasa dengan sempurna.



Puasa ni bukan lah alasan untuk kita lemah longlai,letih serta tidak bermaya.
Kita kena pastikan produktiviti dan prestasi kerja tu tak menurun.

Bagaimana nak pastikan air dalam badan sentiasa mencukupi?
Senang jer ye.


Pastikan anda minum air yang mencukupi iaitu sekurang kurangnya 3 liter.

Untuk yang aktif,boleh mengambil minuman isotonik yang menggantikan garam dan mineral yang hilang semasa berpeluh.


Pastikan minuman isotonik yang di ambil tu tiada gula dan bergas.



Shaklee juga ada minuman isotonik yang baik untuk membantu mereka yang sentiasa aktif, iaitu PERFORMANCE DRINK.



Takyah risau kalau anak anak pun nak minum sebab ianya bukan minuman BERKARBONAT dan TIDAK MANIS.

Performance Drink bukan sekadar minuman isotonik biasa,ia di cipta dengan rumusan OptiCarb yang mampu meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda,memberi tenaga dan memelihara peredaran cecair dalam badan kita




Kebaikan Performance Drink.
1-Meningkatkan Daya Ketahanan Badan-memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat,menggantikan air yang hilang semasa aktiviti fizikal,meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

2-Mencegah Penyahhidratan(dehidrasi)
-mengurangkan rasa haus serta melembapkan kulit.menggantikan cecair yang hilang dalam badan akibat aktiviti bersukan,cirit birit,muntah dan sebagainya.

3-Membekalkan Tenaga Serta Daya Ketahanan Badan-mengimbangi dan membekalkan elektrolit dan badan dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh.Mengandungi potassium,kalsium,
sodium,fosforus,magnesium dan kloride.



4-Mengekalkan Paras Gula-terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yabg penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.


Fakta menarik tentang Performance drink
1. Ia minuman ahli sukan yang mempunyai imbangan elektrolit yabg sempurna untuk mencegah dehidrasi dan berfungsi seperti minuman isotonik.

2.Membekalkan 3 jenis karbihidrat bagi tenaga dan stamina secara berpanjangan.

3.Ia bukan milk booster,sebaliknya membantu tubuh agar tidak kekekeringan

Ia selamat untuk ibu mengandung, pengidap kencing manis,malah sesuai untuk semua peringkat umur,terutama yang bekerja di tengah panas.







Siapa yang perlukan Performance Drink.

Golongan yang sesuai dan memerlukan Performance Drink ni termasuklah,

1-Para ibu yang menyusu
2-Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif,seperti ahli sukan atau pelajar sekolah
3-Mereka yang berpuasa, sesuai di minum semasa sahur atau berbuka
4-Para pesakit yang mengidap Gout
5-Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi
6-Anak anak yang demam
7-Jika anda sering di serang sakit kepala dan migrain
8-Sebagai pengganti minuman isotonik yang lain yang mengandungi gula dan berkarbonat.







Ngam lah masa bulan puasa ni,minum semasa sahur,untuk bekalan tenaga dan semasa berbuka,ia boleh gantikan balik imbangan eletrolit dan bendalir badan yang hilang semasa berpuasa.


Promosi May 2018





Bagaimana untuk mendapatkan produk shaklee?

Saya RohanaYa,ID Shaklee:1271637
adalah pengedar sah Shaklee anda.


Jika anda berminat atau mempunyai soalan untuk di ajukan,boleh hubungi
☎SMS/WhatsApp:012-3067918[Rohana]

📲Link terus untuk WhatsApp
http://www.wasap.my/60123067918

                               ATAU

boleh walk in ke cawangan Shaklee berdekatan anda dan daftar sebagai ahli dengan menggunakan ID saya untuk dapatkan harga yang lebih istimewa.










Sunday, 29 April 2018

ESP Shaklee

ESP Shaklee (ENERGIZING SOY PROTEIN)


Kenapa ESP ni menjadi kesukaan ramai termasuk saya sendiri.


ini adalah ESP dapat membekalkan sumber Protein yang memang di perlukan oleh badan kita.

dari zaman sekolah kita dah belajar dan tahu yang sumber protein mudah di dapati dari sumber ikan, ayam dan daging kan. tak kan tak cukup sampai nak kena tambah dengan ESP ni pulak.

kalau nak tahu, memang Protein mudah di dapati dari sumber lauk tu, tapi yang pasti kita tak sure kan berapa banyak Protein yang tinggal lepas kita dah masak, goreng, rebus lauk-lauk tu. Protein dah tinggal berapa percent jer.






KENAPA PILIH ESP

✔di hasilkan dari sumber kacang soya yang bermutu tinggi dan membekalkan ke semua asid amino yang di perlukan oleh badan kita.

✔Soya yang di gunakan adalah bebas GMO dan organic.




✔Shaklee adalah syarikat yang pertama yang menghasilkan makanana tambahan protein berasaskan soya dan juga formula megasingan protein (isolated) yang pertama.

✔Soya di cuci dengan air dan bukannya alcohol untuk mengekalkan Isoflavones genistein dan daidzein yang penting untuk kesihatan

✔di proses pada suhu yang rendah untuk mengekalkan sumber protein

✔satu tin ESP di hasilkan daripada 30kg kacang soya

✔setiap hidangan ESP memberikan 14gm bagi setiap hidangan protein berkualiti tinggi dan semula jadi, rendah lemak, laktosa semula jadi dah rendah kolestrol.

✔Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39- sesuai untuk pengidap kencing manis




✔membekalkan tenaga yang lebih lama








kalau protein yang kita ambik tu tak cukup, apa kesan nya pada badan?

  • Antibodi tak kuat.
  • rasa lemah, lesu dan tak bermaya
  • Punca terjadinya ulser perut dan usus
  • Luka lambat sembuh dah berparut
  • gangguan penglihatan dan kabur
  • tekanan darah menjadi rendah dan peningkatan paras kolestrol

Apa istimewa nya ESP Shaklee ni.

  • Untuk ibu menyusu- membantu perbanyakkan pengeluaran susu badan dan si ibu pun mempunyai tenaga yang cukup walaupun anak kerap menyusu
  • Untuk wanita yang sedang ikhtiar hamil: ESP membantu kesihatan rahim dan meningkatkan kesuburan
  • Untuk ibu hamil: memberikan tenaga buat ibu yang lemah, mencukupkan bekalan protein bagi ibu yang mengalami alahan, di samping memberikan nutrisi yang membantu tumbesaran tulang dan otot bayi serta menguatkan rahim ibu yang sedang hamil.
  • Bantu stabilkan hormon: sesuai untuk lelaki dan perempuan.
  • Untuk yang nak kurus dan jaga badan: ESP memberikan rasa kenyang yang lebih lama dan kurangkan selera makan.
  • Untuk yang nak cantik: ESP membantu kesihatan kulit. Kulit lebih sihat, cerah, tegang, parut makin pudar dah kulit lebih anjal
  • ESP kalau di ambil time sahur, Insya Allah hari kita lebih bertenaga dan tidak lemah longlai. Ibu menyusu dan yang sakit gastrik di syorkan untuk amalkan minum ESP Shaklee ni














berminat untuk dapatkan ESP?

boleh hubungi pengedar Shaklee anda,

Rohana
012-306 7918
Pengedar Shaklee Bandar Putera 2, Klang, Shah Alam

Pengeposan ke seluruh Malaysia.

lakukan perbelian 5 ESP sebelum tamat 30 April 2018 untuk dapatkan harga promosi



Saturday, 28 April 2018

Tips Mengatasi Stress

Assalamualaikum


STRESS !!!


Siapa yang tak pernah rasa stress.

Even mak ayah, anak-anak atau sesiapa pun memang tak boleh lari dari masalah dan rasa stress kan.

Cuma yang membezakan adalah macam mana cara kita menangani atau menyelesaikan masalah tu.



APAKAH PUNCA STRESS
  1. Terlalu banyak tekanan dan gangguan dari pihak luar
  2. Terlalu banyak kerja atau tanggung jawab yang di pikul- terutama pelajar atau mereka yang bekerja
  3. Tidak mendapat sokongan dari ahli keluarga terdekat
  4. Peningkatan kos taraf hidup dan sumber kewangan yang tidak cukup.
  5. Anak-anak yang mendapat tekanan dari ibu bapa

Malah ada di kalangan kita tidak mampu untuk mengawal stress dengan baik dan boleh mencetuskan masalah yang lebih teruk antaranya penyakit mental atau gila.


Biasa kalau korang stress, apa yang korang buat untuk hilangkan stress tu.

Yang selalu KakAna tengok atau baca, sesetengah orang kalau dia stress, dia akan menangis.
Ada yang suka menyendiri, ada yang suka makan, tidur atau keluar shopping untuk hilangkan stress tu.

Atau yang suka melalak kat bilik mandi, menyanyi atau menjerit dengan kuat.

Semua tu bergantung kepada individu masing masing.



Berikut adalah beberapa tips atau cara mengatasi masalah stress yang boleh kita cuba.


URUTAN PADA TELINGA
Mungkin rasa macam pelik dan lucu, tapi korang boleh cuba sebab ia adalah cara melegakan tekanan yang sangat baik.
ini akan membebaskan endorphin dalam otak dan membuatkan korang rasa lebih tenang.

Caranya adalah dengan menggosok luar kawasan telinga dengan menggunakan ibu jari dan jari telunjuk, picit kawasan tersebut ke atas dan kemudian kawasan belakang telinga.


TELEFON IBU
Korang boleh hubungi ibu untuk membantu korang mengurangkan stress.
Kajian saintis menunjukkan bila mendengar suara ibu mereka akan mengurangkan hormon tekanan dan meningkatkan lagi hormon oxytocin yang menyumbangkan rasa tenang.


BERI GANJARAN PADA DIRI SENDIRI
Berikan ganjaran pada diri sendiri walaupun korang bukan meraikan apa pun.
Sekurang nya ia boleh menghilangkan stress.


LIHAT ALAM SEMULA JADI
Melihat alam semula jadi pasti akan mendamaikan jiwa yang sedang kusut.
Luangkan lebih kurang 20 minit setiap hari untuk melihat alam semula jadi dan korang pasti akan rasa kelainannya.

kalau ada budget, pergilah bercuti


LETAKKAN POKOK DI ATAS MEJA ANDA
Tumbuhan boleh menjadi kawan baik di saat korang sedang menghadapi krisis atau tekanan.
Ia bukan sahaja menjadikan persekitaran lebih cantik malah mampu mengurangkan tekanan dan merendahlan tekanan darah.


MAKAN MAKANAN YANG BOLEH HILANGKAN STRESS
Contoh seperti asparagus, telur, ikan, susu, badam, dark chocolate, oatmeal dan buah oren
Kebanyakkan makanan ni mempunyai vitamin seperti Protein, Omega-3, Vitamin C, B2 dan E yang boleh memberikan kesan yang menenangkan.

Jangan pulak korang makan yang melampau yang boleh jadi punca gemuk pulak ye.


SOLAT
Solat itu menenangkan.
Cuba untuk solat Dhuha di waktu pagi dan jika waktu malam, amalkan solat tahajjud.
Berkomunikasi dengan Allah. Luahkan apa yang ada di dalam hati.



Insyaallah, sekiranya kita dapat mengatasi mesalah stress dengan cara yang betul, ia dapat mengelakkan kita menjadi lebih teruk, yang boleh menjurus kepada perkara yang lebih teruk.


Minda kita perlu sentiasa tenang, positive dan bijak bila menangani sesuatu isu atau masalah.


InsyaAllah kita mampu menguruskan semua masalah yang ada dengan baik.

Untuk dapatkan suplemen yang boleh membantu mengurangkan stress,keletihan dan kemurungan,boleh hubungi saya

Boleh refer link kat bawah ni untuk ketahui suplemen yang dapat membantu atasi stress

https://rohanaya.blogspot.my/2018/03/cara-atasi-letih-dan-stress-dengan-b.html?m=1

Rohana
Pengedar Shaklee Bandar Putera 2,Klang
012-3067918






Saturday, 21 April 2018

Tekanan Darah Tinggi

Bismillah.


Tekanan darah tinggi yang melampau boleh mencetuskan masalah kronik yang lain seperti strok, kerosakan organ dalaman dan juga boleh membawa kematian.

Pengidap penyakit darah tinggi ni tidak spesifik kepada individu tertentu, malah sesetengah tu tak perasan pun yang dia ada darah tinggi.

Ini di sebabkan tiada simptom khusus untuk tekanan darah tinggi ni.

Hipertensi ni biasanya berlaku bila aliran darah mula menunjukkan tolakan yang berlebihan kepada salur darah.

Kalau ikutkan,salur darah kita ni adalah fleksibel. Ia boleh mengecut atau megembang untuk pastikan pengaliran darah mengalir dengan lancar dan sempurna.


Fakta-Fakta
  • Tekanan darah tinggi adalah pembunuh secara ‘senyap’.
  • 5.8 juta warga Malaysia mempunyai tekanan darah tinggi. Hanya 2.2 juta mendapat rawatan tetap.
  • Bagi seorang pesakit yang didiagnos dengan hipertensi, enam orang lagi tidak dapat didiagnosis.
  • Kebanyakan orang yang mengidap hipertensi tidak sedar yang mereka mempunyai masalah ini.
  • Bagi mereka yang tahu bahawa mereka mengidap penyakit hipertensi, hanya 40% menerima rawatan yang wajar.
  • Penyakit hipertensi yang tidak dirawat terus meningkatkan risiko komplikasi tanpa mengira usia. Malahan, risiko komplikasi bertambah dengan peningkatan usia.
Sekiranya korang mempunyai tanda tanda seperti sakit kepala,tegang di bahagian bahu dan leher,baik buat pemeriksaan segera dan kenal pasti sebelum terlambat.

Walaupun memang dah ada ubat ubatan yang membantu pesakit darah tinggi tapi sebaiknya untuk kita tidak bergantung kepada ubat ubatan dan berusaha untuk mengawal daripada tercetusnya penyakit darah tinggi ni.

Boleh hubungi KakAna sekiranya korang perlukan bantuan untuk dapatkan suplemen yang sesuai.

Rohana
Pengedar Shaklee Klang
012-3067918 



Friday, 30 March 2018

Kenapa ESP Menjadi Pilihan Ku

Kenapa perlu ambik ESP

Energised Soy Protein (ESP)
merupakan minuman tambahan yang kaya dengan Protein.

Di hasilkan dari ekstrak kacang soya bermutu tinggi(Non-GMO), atau kacang soya sintetik.

100% protein tulen dan semulajadi tanpa ada bahan kimia atau suntikan untuk bagi pokok tu cepat besar dan hasilkan kacang dengan cepat

Bayangkan untuk hasilkan satu canistar ESP memerlukan lebih 30kg kacang soya.

Bayangkan berapa banyak kacang soya yang di perlukan setiap hari.

Protein yang di hasilkan tu melalui proses pembuatan yang menggunakan suhu yang paling minimum sebab tak nak bagi kualiti protein tu hilang.

Minuman terbaik untuk:
🌱Nak kurus
🌱Nak tambahkan susu badan, bayi menyusu akan kenyang lebih lama
🌱Bagi tenaga yang lebih panjang dan rasa kenyang yang lebih lama.
🌱menganjal kan kulit dan juga aset wanita, miss B tu lebih anjal.
🌱kulit lebih cantik dan halus
🌱untuk gantikan breakfast dan supper
🌱pesakit kencing manis.
🌱 Kurangkan simptom gastrik dan pedih ulu hati.

Dah dekat nak puasa ni, boleh cuba ESP, Insyaallah puasa pun tak rasa lapar sangat.

Memang best sangat minum sejuk2. Shake jer ngan air sejuk, memang menyegarkan. 




Wasap jer Kak Ana kalau nak cuba ye.

Contact
Http://wassap.my/60123067918

Saturday, 24 March 2018

Cara Atasi Letih Dan Stress Dengan B-Complex



Kalau time kerje belum sampai jam 11 pagi, dah menguap dan mengantuk, tambah pulak kalau hari Isnin, memang Monday Blues orang kata

Badan yang lesu, letih tu tandanya, badan tidak mempunyai kandungan Vitamin B yang mencukupi.



Kesan dari kekurangan Vitamin B-Complex dalam badan.


👉Lemah sistem saraf
👉Mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung.
👉Pembentukan sel abnormal
👉Mengakibatkan anemia
👉Masalah depresi (tekanan perasaan)
👉Kehilangan daya memori
👉Cepat letih
👉Sesak nafas
👉Insomnia
👉Kurang fokus dan konsentrasi
👉Mudah tersinggung





Apa fungsi Vitamin B-Complex dalam badan kita.


Vitamin B-Complex, merupakan rangkaian Vitamin terbesar yang terdiri daripada 8 jenis Vitamin B asas iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 dan B12

Setiap satu Vitamin ni mempunyai peranan, fungsi dan sumber yang tertentu.

bermakna, kalau kita nak dapatkan rangkaian penuh Vitamin B -Complex, banyak sumber yang kita kena ambil.


jenuh jugak kan kalau nak makan dan baru dapat seimbangkan semua jenis Vitamin B ni



Rangkaian Vitamin B-Complex terdiri daripada


Vitamin B1 (Thiamin)

  • berperanan dalam membantu tubuh untuk menghasilkan sel-sel baru yang sihat.
  • dikenali sebagai vitamin anti-stress kerana mampu untuk melindungi sistem immunisasi badan
  • berfungsi untuk menjalankan aktiviti metabolisma glukos (karbohidrat ringkas-monosakarida), 

bila semakin banyak makanan yang di ambil mengandungi glukos, makin tinggi keperluan B1 ini.

sumber makanan: beras merah, ikan, kacang, telur kuning dan gandum.



Vitamin B2 (Riboflavin)

  • menukarkan karbohidrat kepada glukos untuk menjadikan tenaga 
  • bertindak sebagai antioksidan yang membantu dalam melawan radikal bebas dari merosakkan sel badan yang menyebabkan penuaan awal serta menyebabkan penyakit jantung
  • membantu mengurangkan migrain
  • penting dalam penghasilan sel darah merah yang mengangkut oksigen ke seluruh badan dan untuk menjadikan fungsi badan yang normal. 
Sumber makanan: badam,susu dan telur. 



Vitamin B3 (Niacin) 
  • meningkatkan kandungan HDL iaitu kolestrol baik dalam darah
  • membantu fungsi enzim dan membaik pulih DNA
  • membantu mengatasi masalah jerawat
Sumber makanan: susu,daging merah dan telur.



Vitamin B5 (Asid Pantothenik) 

  • memecahkan lemak, karbohidrat dan protein untuk penghasilan tenaga 
  • menggalakkan kulit yang sihat dan mengurangkan penuaan kulit. 
  • membentuk sel darah merah

Sumber makanan: yogurt,avocado dan daging



Vitamin B6 (Pyridoxine)

  • membantu menghasilkan hormon stress seperti Setotonin, Melatonin dan Nerepinephrine dan mempengaruhi mood dan corak tidur.
  • bersama Vitamin B12 dan B9 mengawal paras asid amino homocyctein dalam darah
  • mengurangkan keradangan bagi pesakit artritis reumatoid
  • menghasilkan neurotransmitter yang membawa signal dari satu saraf ke saraf yang lain.
  • menghasilkan hormon dalam sel darah merah dan sel dalam sistem imun.
sumber makanan: ayam, keju dan lobak merah.



Vitamin B7 (Biotin)
  • Vitamin kecantikan- terlibat dalam kesihatan kulit, rambut dan kuku.
  • pengawal paras gula yang tinggi dalam darah pesakit diabetes
  • penting untuk pertumbuhan bayi yang normal dalam kandungan.
  • membantu B-Compex berfungi lebih efektif
  • mengaktifkan metabolisma protein/asid amino dalam sel rambut dan sel kuku.
sumber makanan: barli, kentang dan kuning telur



Vitamin B9 (Asid Folic)
  • menyokong perkembangan janin dalam kandungan dan menghalang kecacatan tiub neural
  • membantu mengurangkan kemurungan dan kehilangan memori
  • menghasilkan sel-sel baru termasuk sel darah merah
  • menghasilkan DNA dan RNA, mengekalkan fungsi otak dan menjamin kesihatan mental dan emosi
  • membantu mencegah perubahan DNA yang mengakibatkan kanser
sumber makanan:Asparagus, susu dan kekacang



Vitamin B12 (Cobalamin)
  • bekerjasama dengan Vitamin B9 untuk menghasilkan sel darah merah
  • membantu zat besi menghasilkan protein yang membawa oksigen iaitu hemoglobin
  • bersama Vitamin B6 dan B9 mengawal paras asid amino homocystein dalam darah (terlibat dalam penyakit jantung)
  • mengaktifkan sistem saraf yang sihat
sumber makanan: ikan, telur dan daging.


Kelebihan yang terdapat di dalam B-Complex ,

Antaranya :-

🎀menghasilkan tenaga serta berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.

🎀mengelakkan penyakit beri-beri.

🎀merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.

🎀diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku serta rambut.

🎀penting untuk circulation dan fungsi normal sistem saraf.

🎀mencegah stress
.
🎀menguatkan antibodi badan.

🎀penting untuk aktiviti sel genetik.

🎀diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.

🎀diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel darah merah.

🎀mencegah anemia




KakAna
http://wassap.my/60123067918

Penghantaran ke seluruh Malaysia


Sunday, 11 March 2018

Kepentingan Detoks


Korang jangan ingat, detoks tu untuk orang gemuk jer tao.

Off course lah yang gemuk wajib amalkan detoks ni sebab nak kuruskan badan, tapi detoks pun penting untuk yang dah ada berat badan ideal tu.

Tapi kenapa pulak nak berdetoks kalau dah kurus.

Ramai pulak orang cakap, "saya dah makan supplemen dan amalkan diet, perlu ke untuk detoks?"

Jawapan nya, yes. Perlu.

Corak pemakanan orang sekarang ni dah berubah.

Kalau dulu banyak pengamalkan makanan sihat macam ulam ulaman,ayam tu belum ada teknik cucuk genetik untuk bagi cepat besar dan belum ada fast foods yang berlambak macam sekarang ni.

Bila badan dah banyak terdedah kepada pemakanan yang tidak sihat, persekitaran yang tercemar, maka toksin akan berkumpul dalam badan dan menyebabkan badan sukar untuk menyerap nutrient yang di ambil sama ada melalui supplemen atau diet,

penting untuk amalkan detoks bagi mengeluarkan toksin dalam badan.

5 Sumber Toksin


Siapa pulak yang perlu amalkan detoks ni,


Berikut tanda tanda toksin berlebihan dalam badan, dan bermakna korang kena mulakan detoks.

⏸Lemah daya tumpuan dan ingatan
⏸Sering berasa letih, lesu dan tidak bertenaga
⏸Sukar tidur malam, insomnia serta emosi yang bercelaru dan kemurungan
⏸Kerap mengalami sembelit atau cirit birit
⏸Kulit yang kusam dan tidak bermaya
⏸Masalah kulit seperti jerawat, akne ekzema,radang pada kulit  dan psoriasis
⏸Kuku dan rambut yang rapuh
⏸Badan dan nafas berbau
⏸Sakit kepala yang kerap dan berulang, sakit leher, bahu, sendi dan otot


Set Detoks Shaklee terdiri daripada supplemen yang dapat membantu 5 organ detoks dalam badan untuk berfungsi lebih baik dan optimum.

5 Organ Detoks Dalam Badan


Set Detoks Shaklee terdiri daripada,

1-Alfalfa Complex

Perumah kepada pelbagai nutrien, Alfalfa mempunyai akar sepanjang 6 meter yang masuk ke dalam tanah bagi mencari nutrien dan mineral,
manakala daunnya pula mampu mengumpul sejumlah besar klorofil melalui proses fotosintesis.
Ia juga mempunyai rangkaian nutrien yang sangat luas, termasuk kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoids, mineral serta vitamin.

2-Herblax

Campuran proprietari yang dipertingkatkan dan ditambah lagi dengan daun sena,
Di mana secara tradisinya ia digunakan sebagai laksatif semula jadi,
Herblax berkebolehan membantu ketidakaturan yang berlaku pada tempoh tertentu.
Ia menggalakkan pergerakan usus untuk memperbaiki proses pembuangan semula jadi tubuh.


3-Peppermint-Ginger Plus

Membekalkan herba semula jadi seperti pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk membantu melegakan serta meredakan sistem penghadaman anda.


 4-DTX Complex

Formulasi unik hasil ekstrak benih milk thistle, cendawan reishi, skizandra cinensis, dandelion, kekunyit, dan articok
DTX Complex adalah tonik yang direka khas bagi memberi sokongan nutrisi untuk hati berfungsi secara sihat dengan cara melindungi serta memastikan kebolehan tubuh manusia berfungsi seperti normal dalam mengekalkan hati yang sihat.


 5-Vivix

Ramuan lazat yang kaya dengan polifenol, iaitu sejenis phytokimia berasaskan dari tumbuhan yang membantu menjaga kepentingan sel anda.
Vivix dihasilkan dari campuran botanic Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberry Eropah dan Lobak Ungu.




Testimoni Detoks




Dengan detoks ni, Insyaallah badan pun boleh jadi ringan dan boleh lah kita teruskan dengan diet plan.

Sekiranya korang ada sebarang pertanyaan atau berminat dengan set Detoks Shaklee boleh direct wasap saya

Rohana Ya
pengedar Bebas  Shaklee Bandar Putera 2,Klang


📲 http://wassap.my/60123067918